Workshops

Zondag 6 november 2022
18e Tantrafestival
Tijd: 11.30 tot 23 uur.
Prijs: € 65 (eventueel diner € 11,50)
Odessa, Ter Gouwstraat 3, 1093 JX Amsterdam Muiderpoort

Tickets

Hier vind je het voorlopige programma

Het tantra festival is een jaarlijks terugkerende unieke kans om kennis te maken met de verschillende vormen van tantra, biodanza, e.d. zoals die op dit moment in Nederland gegeven worden. In 2004 was dit het eerste tantra festival in Nederland, de voorgaande 17 festivals organiseerden wij in Djoj in Rotterdam. Er waren gemiddeld 300 deelnemers met 36 workshops verspreid over acht zalen gedurende een hele dag.

Op dit festival in Odessa Muiderpoort zijn er weer ongeveer 36 workshops. Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld. De inschrijving start om 11.45 uur, de eerste workshop is van 13.00 uur tot 14.45 uur, de tweede van 15.15 tot 17.00 uur. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het diner. De volgende workshops zijn van 19.00 uur tot 20.45 uur van 21.15 uur tot 23.00.

Het festival biedt kennismaking en inspiratie, maar ook op vernieuwing en verdieping. Een kans om te proeven van de verschillende vormen van tantra en dergelijke. Dat betekent ook dat de sfeer en de inhoud van de workshops heel verschillend kan zijn. Soms is het meer gericht op spiritualiteit en meditatie, soms meer op intimiteit en seksuele energie, soms beide. Wel houden alle begeleiders er rekening mee dat het een laagdrempelige dag is waar iedereen ontspannen mee kan doen met de activiteiten.

Duidelijke grenzen zijn in het festival belangrijk: geen seksuele handelingen, geen genitaal contact. Als er naakt in de workshop is, wordt dat duidelijk aangeven bij de tekst van de workshop.

Het festival wordt georganiseerd door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden in samenwerking met Odessa Muiderpoort. Maria zal ook twee workshops geven. Het programma wordt verder gevuld door zowel bekende als minder bekende namen uit de Nederlandse wereld van tantra, en mogelijk ook enkele buitenlandse tantratrainers.

Als je je aanmeldt krijg je ongeveer een week tevoren het entreebewijs, het definitieve programma en de zaalindeling per mail.

Vrijdag 25 maart 2022
Huiskamersessie
Tijd: 10:00 uur tot 15:00 uur
De Savornin Lohmanlaan 18, Vlijmen

Oefen & studie dag tantramassage

Na aanleiding van de workshops op het tantrafestival 2021 werd me gevraagd uitgebreider op de technieken en theorie in te gaan. Daarom organiseer ik in mijn huiskamer een bijeenkomst voor minimaal 2 en maximaal 3 koppels. In de uitnodiging staat de eindtijd van 15:00 uur. Als het uitloopt vind ik dat geen probleem mits iedereen het daarmee eens is.
Lunch, drinken en snacks zijn inbegrepen en jullie werken in principe alleen met de eigen partner.
Omdat we met een kleine groep zijn is er uitgebreid tijd voor uitleg, oefen en dieper ingaan op specifieke vragen en wensen .
Voor de lunch komt een bepaalde techniek/opzet/benadering aan bod en na de lunch een andere techniek/opzet/benadering
Voor deze dag vraag ik een vergoeding van 160 euro per koppel.
Deelname wordt bevestigd na aanbetaling van 80 euro per koppel.

note:
Bij afmelden tot 48 voor aanvang aanbetaling retour minus 20 euro per koppel administratiekosten.
Bij afmelding binnen 48 uur voor aanvang ontvang je een tegoedbon van 60 euro per koppel die 2 maanden geldig blijft.

Zaterdag 23 oktober 2021
Tantrafestival DJOJ
Antony Duyklaan 5, 3051 HA Rotterdam

1 Kashmirische tantra massage, 13:00 uur
2 De Siddering, chakra healing massage, 15:15 uur
3 Traumaverwerking, 19:00 uur

Aanmelden via deze link

Sinds de lockdown in 2020 geef ik alleen nog workshops op verzoek.

**************************************************************

De intentie van alle workshops is ‘Verbinden’…. met jezelf en je omgeving

Feiten:
1 Oxytocine versterkt altruïsme en binding.
2 Oxytocine wordt aangemaakt bij positief onderling contact, zoals aankijken, aanraken, knuffelen en vrijen. 
3 Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen, verbondenheid, vriendschap en verliefdheid.
4 Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust. Angst wordt makkelijker onderdrukt.

Voor het verkrijgen van een sterk gevoel van ‘binding’ (in relaties) is het goed bovenstaande feiten te weten. Daarom gebeurt er tijdens contact-oefeningen in de tantra zo veel met de deelnemers. Het gevoel van ‘ik vind je super’ is sneller op te roepen zonder dat de deelnemers zich daarvan bewust zijn. Er wordt in workshops onbewust gewerkt aan het boosten van de oxytocinelevels. Daarom lijkt na een workshop iedereen ineens aardiger, leuker en liefdevoller dan bij aanvang.

Andersom werkt het (helaas) ook. Als je minder aandacht geeft aan je geliefde zullen de oxytocine gehaltes laag blijven met als gevolg een gevoel van verwijdering. Bij verwijdering is er minder behoefte tot aanraken en het geven van aandacht….. wat een sterker gevoel van verwijdering tot gevolg heeft …. dus nog minder aanraken……… minder oxytocine…. 
Een neergaande spiraal

Bewustwording is dé stap naar verandering

Eerdere onderwerpen workshops:

“De Kunst van het Liefhebben”

“Tantra voor beginners”

“Sensuele tantradag voor gevorderden”

“Zintuigenreis & Meerhanden massage”

“Mindfulness”

“Meditatiedans”

“Tantra massage, wat is dat”

“A Taste of Tantra” in de buurt van Fao, Portugal

“Klankmeditatie in huiskamersfeer

“Tantra informatieavond”

Terugkerend zijn de workshops tijdens jaarlijkse Tantrafestival in DJOJ

Boeken over het spirituele tantrisch pad en westerse tantra