Workshops

Na de lockdown in 2020 geef ik alleen nog workshops op verzoek.

Woensdag 18 december 2019
Tantra informatieavond
Postelstraat 68, 5211 EB ‘s-Hertogenbosch

19.30 uur: Winkelpand Miranda Viguurs, On Top Of Love

Aanmelden via e-mail tantradenbosch@live.nl
Maximaal 10 deelnemers
Vergoeding € 7,50 pp

Bij het woord ‘tantra’ hebben velen een associatie met seks. Voor Maria Aarts, eigenaar van Tantra Den Bosch, staat het voor een spiritueel pad. Ben jij benieuwd en wil je graag meer weten over tantra dan ben je van harte welkom op deze informatieve avond met voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

19.30 Ontvangst met koffie/thee en lekkers
19.40 Welkomstwoord en inleiding
19.50 Geschiedenis / Westerse tantra / Verschillende stromingen
20.20 Uitleg over massage in de praktijk
20.50 sluiting

Boeken over het spirituele tantrisch pad en westerse tantra

**************************************************************

Zaterdag 9 november 2019
Tantrafestival DJOJ
Antony Duyklaan 5, 3051 HA Rotterdam

13.00 uur: Kashmirische tantra massage

Mijn visie op tantra in 3 zinnen:
– In tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte. 
– Tantra leert je om problemen en obstakels niet uit de weg te gaan, maar verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. 
– Tantra heeft veel te maken met leven zonder oordeel en het durven tonen van je raakbaarheid.Kashmirische tantra massage, wat is dat eigenlijk?Het woord ‘kashmirische’ zegt in elk geval iets over de houding waarin de massage wordt uitgevoerd. Verder zijn de meningen over tantra massage verdeeld. Voor sommigen is het een sensuele massage, omgeven met meditatie, buddha-beeldjes, wierook en spirituele muziek. Anderen vinden dat massage helemaal niet thuishoort in de mystieke traditie die Tantra heet.  Ik, Maria, ben in elk geval van mening dat de intentie van zowel de gever als de ontvanger een belangrijke factor is. Een tantra-massage is geen kunstje door wat technieken uit te voeren. Je dient er met aandacht bij te zijn, een stille alertheid zonder dat gedachten in de weg staan, zonder doel. Als dat lukt kun je beiden, zowel gever als ontvanger, diep in je eigen kern geraken, ofwel in een meditatieve staat komen.   Na een korte uitleg over neotantra worden verschillende houdingen en technieken getoond. Na het kiezen van een partner ga je zelf aan de slag. Gedurende de massage-uitwisseling kun je ervaren hoe het voor jou voelt in je positie als gever en ontvanger. Naaktheid: Om de workshop voor iedereen toegankelijk te houden mag bovenkleding in afstemming uit. Onderkleding blijft aan.

De intentie van alle workshops is ‘Verbinden’…. met jezelf en je omgeving

Feiten:
1 Oxytocine versterkt altruïsme en binding.
2 Oxytocine wordt aangemaakt bij positief onderling contact, zoals aankijken, aanraken, knuffelen en vrijen. 
3 Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen, verbondenheid, vriendschap en verliefdheid.
4 Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust. Angst wordt makkelijker onderdrukt.

Voor het verkrijgen van een sterk gevoel van ‘binding’ (in relaties) is het goed bovenstaande feiten te weten. Daarom gebeurt er tijdens contact-oefeningen in de tantra zo veel met de deelnemers. Het gevoel van ‘ik vind je super’ is sneller op te roepen zonder dat de deelnemers zich daarvan bewust zijn. Er wordt in workshops onbewust gewerkt aan het boosten van de oxytocinelevels. Daarom lijkt na een workshop iedereen ineens aardiger, leuker en liefdevoller dan bij aanvang.

Andersom werkt het (helaas) ook. Als je minder aandacht geeft aan je geliefde zullen de oxytocine gehaltes laag blijven met als gevolg een gevoel van verwijdering. Bij verwijdering is er minder behoefte tot aanraken en het geven van aandacht….. wat een sterker gevoel van verwijdering tot gevolg heeft …. dus nog minder aanraken……… minder oxytocine…. 
Een neergaande spiraal

Bewustwording is dé stap naar verandering

Eerdere onderwerpen workshops:

“De Kunst van het Liefhebben”

“Tantra voor beginners”

“Sensuele tantradag voor gevorderden”

“Zintuigenreis & Meerhanden massage”

“Mindfulness”

“Meditatiedans”

“Tantra massage, wat is dat”

“A Taste of Tantra” in de buurt van Fao, Portugal

“Klankmeditatie in huiskamersfeer”