Veel gestelde vragen

VEEL GESTELDE VRAGEN:
Zit uw vraag (antwoord) er niet tussen? Stel hem via mail of app dan voeg ik hem toe.

Zijn we beiden naakt?

Meestal zijn we beiden naakt, maar dat hoeft niet. Het gaat er om dat jij je veilig en op je gemak voelt. Naakt zijn is geen noodzaak.

Werk jij op een massagetafel of matras?

De massage vindt plaats op een futon, een dik soort matras op de grond.

Hoe ziet je ruimte eruit?

De tantraruimte bevindt zich op de tweede verdieping van mijn huis in een kleurige warme ruime kamer.

Mag ik jou ook aanraken?

Zolang het niet doelgericht is mag je me in de flow best aanraken, zoals een hand op een been. Ik wil je een professionele massage geven en hoef/wens niets wederkerigs. Het is heel begrijpelijk als er behoefte ontstaat vanuit gewoonte. Ik ben erbij om je daarin te begeleiden en zal indien nodig je hand vastpakken en op een plaats leggen die wel oke is, jouw eigen buik bijvoorbeeld.

Mag ik je zoenen?

Nee, absoluut niet. Ik zie zo’n gebaar als grensoverschrijdend gedrag.

Is het erg als ik opgewonden raak?

Nee hoor, het gevoel van opwinding is een prettig gevoel en daar is niets mis mee. Laat het gevoel er zijn zonder er iets mee te moeten doen.

Ik wil graag een orgasme krijgen, kan dat?

De regelmatig gehoorde beginnersvraag.
Een orgasme is nooit de bedoeling. Bij een tantramassage is het juist zaak je energie in je lijf te houden. Een orgasme is iets wat je al kent, het inhouden waarschijnlijk niet, anders zou je de vraag niet stellen. Door de energie in je lijf te houden kun je soms dagen nadien nog tintelingen voelen.
note:
Sommige mannen voelen het niet aankomen, missen de connectie met hun lichaam, en dan zouden we dit probleem eens verder kunnen onderzoeken in vervolgsessies.

Vrouwen hebben de vraag of een orgasme mogelijk is nog nooit aan me gesteld.
Als je eenmaal (m/v) getraind bent in tantra is een lichaamsorgasme mogelijk en ben je op een punt beland dat je deze vraag overbodig vindt.

Kan ik me vooraf douchen?

Ik ga er vanuit dat je fris en schoon bent. Mocht je bijvoorbeeld van je werk komen dan kun je inderdaad vooraf douchen. Ik vind een goede hygiene wel belangrijk en respectvol naar elkaar.
‘Ik ga uit van wederzijds respect’ staat elders op mijn site.
Wederzijds respect houdt voor mij ook in dat je net als ik schoon en fris gewassen bent. Alleen dan ben ik in staat liefdevolle aandacht te geven. Mocht ik onwelriekendheden tijdens de sessie bemerken dan onderbreek ik de sessie met het verzoek of u zich even wilt douchen.

Ik heb last van jeuk op mijn lichaam, mag ik toch komen?

Als je last hebt van jeuk vraag je bij twijfel aan je arts of het niet besmettelijk is. Psoriasis bijvoorbeeld vind ik geen probleem.

Ik heb een stoma, is dat een probleem?

Ik vind een stoma geen enkel probleem, net zo min als welke ziekte, aanpassing of ongemak ook, zolang het niet besmettelijk is en er geen open wonden zijn.

Is er een maximum leeftijd van toepassing?

Ik hanteer geen maximum leeftijd. Wel ben ik voorzichtig met mensen onder de 30. Lees daarvoor het bericht onder de link.

Ik heb maar een uur de tijd, kan dat ook?

De sessie duurt minimaal 2 uur. Die tijd is echt nodig om diep in het gevoel te komen. Je kunt dan beter een afspraak maken als je die tijd wel hebt. Langer kan natuurlijk altijd.
Indien je vaker bent geweest kun je in overleg wel een kortere sessietijd bespreken.

Hoe ziet een sessie er uit?

We beginnen met een kort gesprek over je reden van komst en je verwachtingen. Ik vraag dan door over zaken die van invloed kunnen zijn op een massage. Het gesprek heeft ook ten doel dat je een beetje kunt wennen aan de ruimte en aan mij. Je krijgt indien nodig uitleg over ademtechnieken en je geeft toestemming over de gebieden die ik wel/niet aan mag raken.

Na dit gesprek besluit je of je door wilt gaan met de sessie. Ik wil/kan alleen maar werken met mensen die zich bij mij op hun gemak voelen. We gaan over tot betaling via overschrijving van het restantbedrag met je mobiele telefoon of in contanten. Ik bezit geen pinapparaat.

Als de financiën zijn geregeld volgt een uitkleedsessie. Dit heeft ten doel meer verbinding te creëren tussen jou en mij. Het voelt echt anders of je zelf je kleding uit doet of dat dit met aandacht voor je gedaan wordt.
We nemen plaats op het matras en ik nodig je uit op mijn schoot te komen zitten, de zogenaamde yab-yum houding, voor een korte lichaam-bewustzijnsoefening.
Even later laat ik je op je rug op het matras zakken en begint de massage.
Er wordt regelmatig van houding gewisseld en veel warme olie gebruikt.
Na afloop trek ik je soms opnieuw op schoot of kom naast je liggen. Soms sluit ik af met een Chinese Chao gong en klanken van andere instrumenten.

Als jij dat wilt word je gedoucht om schoon en fris in de huiskamer, indien nodig, nog een kopje koffie te kunnen drinken.

Wat ik hierboven heb omschreven is het raamwerk waarbinnen de meeste eerste sessies verlopen. Dit alles in overleg en afstemming, anders zou er geen intakegesprek nodig zijn…..

Hoe kan ik me het best voorbereiden?

Ter voorbereiding kun je je in gaan lezen, bijvoorbeeld de artikelen op mijn website. Je kunt er ook voor kiezen het allemaal over je heen laten komen.
Het meest bereik je met tantra als je ervaringen afwisselt met studie. Beiden zijn even belangrijk om tantra in je leven te kunnen intergreren.

Op de dag van de sessie is het van belang dat je schoon en frist bent. Als ik merk dat je ongewassen bent onderbreek ik waar we mee bezig zijn en stuur ik je eerst naar de badkamer voor een opfrisbeurt.

Wordt de lingam ook meegenomen?

Alles wordt aangeraakt tenzij je vooraf aangeeft dat ik iets niet aan mag raken. Tijdens het intake gesprek stel ik je die vragen expliciet zodat ik een echt ‘JA’ van je krijg en we geen van beiden voor een verrassing komen te staan. Van vrouwen vooraf nooit de vraag gekregen of de Yoni aangeraakt wordt. Mocht dat zo zijn, dan alleen uitwendig.

Ik vind het best spannend zo’n tantramassage en weet niet of ik wel durf.

Het is begrijpelijk dat je het spannend vindt. Als het je eerste keer is neem ik alle tijd voor je en als we daarbij de 2 uur overschijden (op mijn kosten) vind ik dat geen enkel probleem. Ik vind het belangrijker dat je een goede eerste ervaring krijgt dan dat ik op de klok zit te kijken. Mocht je je alsnog na het gesprek onzeker voelen dan ben je vrij te vertrekken en krijg je de aanbetaling retour en wie weet, kom je een jaartje later alsnog.

“Als we het er beiden mee eens zijn kunnen we toch best verder gaan?”

Ik krijg de opmerking in deze strekking regelmatig te horen. In theorie heeft de vraagsteller gelijk, doch ik wil NOOIT verder. Zelfs met George Clooney in zijn beste jaren. In mijn praktijk wil ik professioneel zijn en blijven.

Hoeveel sessies zijn er nodig om verder te komen in tantra?

Elke nieuwe vaardigheid behoeft training. Stel jezelf vooraf de vraag wat je wilt bereiken. Het beste resultaat haal je door veel te doen, veel te studeren en veel te praten. Het houdt nooit op. Zie het als het pad van een muzikant. Wil je een beetje op een triangel kunnen slaan in een carnavalsclub of wil je meerdere instumenten kunnen bespelen en zelf muziek schrijven? Het is maar waar je zelf de lat legt.

Geef je ook prostaatmassage?

Nee. Simpeler kan ik de vraag niet beantwoorden.

Geef je ook massages aan twee personen tegelijk?

Als jij en je partner samen een massage wensen doe ik dat een voor een. In het verleden deed ik dat wel eens met een collega maar aangezien ons beider praktijken te druk zijn is dat bijna niet meer te regelen.

Maakt het uit als ik behaard ben op de intieme plaatsen?

Jij bent zoals je bent en daar hoef je wat mij betreft niets aan te veranderen. Iedereen is welkom, met of zonder schaamhaar.
Note: Personen met over hun gehele lichaam bovenmatig lichaamshaar zijn eveneens welkom. Ik gebruik dan gewoon een dubbele hoeveelheid olie.

Wat is voor jou nog meer een ‘no-go’?

Ik stop waar ik mee bezig ben bij onwelriekendheden. Ook al is iemand fris gewassen dan ruik ik alsnog die penetrante geur die vrijkomt bij een geval van schimmelinfectie. Ik ben in zo’n geval niet meer in staat met liefdevolle aandacht verder te werken en zal dan ook de sessie verbreken, zonder restitutie. Zorg dus dat je in geval van een infectie het aangedane gebied behandeld hebt voor je een afspraak maakt.