Veel gestelde vragen

VEEL GESTELDE VRAGEN:
Zit uw vraag (antwoord) er niet tussen? Stel hem via mail of app dan voeg ik hem toe.

Zijn we beiden naakt?

Meestal zijn we beiden naakt, maar dat hoeft niet. Het gaat er om dat jij je veilig en op je gemak voelt. Naakt zijn is geen noodzaak.

Werk jij op een Tafel of matras?

De massage vindt plaats op een futon, een dik soort matras op de grond.

Mag ik jou ook aanraken?

Zolang het niet doelgericht is mag je me in de flow best aanraken, zoals een hand op een been. Ik wil je een professionele massage geven en hoef/wens niets wederkerigs.
Indien ik ‘grijperig gedrag’ ervaar stop ik de massage en verzoek je per direct mijn huis te verlaten.

Mag ik je zoenen?

Nee, absoluut niet. Ik zie zo’n gebaar als grensoverschrijdend gedrag.

Is het erg als ik opgewonden raak?

Nee hoor, het gevoel van opwinding is een prettig gevoel en daar is niets mis mee. Laat het gevoel er zijn zonder er iets mee te moeten doen.

Ik wil graag een orgasme krijgen, kan dat?

De veelvuldig gehoorde beginnersvraag.
Een orgasme is nooit de bedoeling. Bij een tantramassage is het juist zaak je energie in je lijf te houden. Mocht er per ongeluk toch een zaadlozing plaats vinden dan word ik echt niet agressief. Sommige mannen voelen het niet aankomen en dan zouden we dit probleem eens verder kunnen onderzoeken in een vervolgsessie.

Vrouwen hebben de vraag of een orgasme mogelijk is nog nooit aan me gesteld.
Als je eenmaal (m/v) getraind bent in tantra is een lichaamsorgasme mogelijk en ben je op een punt beland dat je deze vraag overbodig vindt.

Kan ik me vooraf douchen?

Ik ga er vanuit dat je fris en schoon bent. Mocht je bijvoorbeeld van je werk komen dan kun je inderdaad vooraf douchen. Ik vind een goede hygiene wel belangrijk en respectvol naar elkaar.

Ik heb last van jeuk op mijn lichaam, mag ik toch komen?

Als je last hebt van jeuk vraag ik je bij twijfel om een bewijs van je arts dat het niet besmettelijk is. Psoriasis bijvoorbeeld vind ik geen probleem.

Ik heb een stoma, is dat een probleem?

Ik vind een stoma geen enkel probleem, net zo min als welke ziekte, aanpassing of ongemak ook, zoalng het niet besmettelijk is en er geen open wonden zijn.

Is er een maximum leeftijd van toepassing?

Ik hanteer geen maximum leeftijd. Wel ben ik voorzichtig met mensen onder de 30.

Ik heb maar een uur de tijd, kan dat ook?

De sessie duurt minimaal 2 uur. Die tijd is echt nodig om diep in het gevoel te komen. Je kunt dan beter een afspraak maken als je die tijd wel hebt. Langer kan natuurlijk altijd.
Indien je vaker bent geweest en kun je in overleg wel korter komen.

Hoe ziet een sessie er uit?

We beginnen met een kort gesprek over je reden van komst en je verwachtingen. Ik vraag dan door over zaken die van invloed kunnen zijn op een massage. Het gesprek heeft ook ten doel dat je een beetje kunt wennen aan de ruimte en aan mij. Je krijgt indien nodig uitleg over ademtechnieken en je geeft toestemming over de gebieden die ik wel/niet aan mag raken.

Na dit gesprek besluit je of je door wilt gaan met de sessie. Ik wil/kan alleen maar werken met mensen die zich bij mij op hun gemak voelen. We gaan over tot betaling via overschrijving met je mobiele telefoon of in contanten. Ik bezit geen pinapparaat.

Als de financiën zijn geregeld volgt een uitkleedsessie. Dit heeft ten doel meer verbinding te creëren tussen jou en mij. Het voelt echt anders of je zelf je kleding uit doet of dat dit met aandacht voor je gedaan wordt.
We nemen plaats op het matras en vraag je op mijn schoot te komen zitten, de zogenaamde yab-yum houding, voor een korte lichaam-bewustzijnsoefening.
Even later laat ik je op je rug op het matras zakken en begint de massage.
Er wordt regelmatig van houding gewisseld en veel warme olie gebruikt.
Na afloop trek ik je soms opnieuw op schoot of kom naast je liggen. Soms sluit ik af met een Chinese Chao gong en andere klanken.

Als jij dat wilt word je gedoucht om schoon en fris in de huiskamer, indien nodig, nog een kopje koffie te kunnen drinken.

Wat ik hierboven heb omschreven is het raamwerk waarbinnen de meeste eerste sessies verlopen. Dit alles in overleg en afstemming, anders zou er geen intakegesprek nodig zijn…..

Hoe kan ik me het best voorbereiden?

Ter voorbereiding kun je je in gaan lezen, bijvoorbeeld de artikelen op mijn website. Je kunt er ook voor kiezen het allemaal over je heen laten komen. Het meest bereik je met tantra als je ervaringen afwisselt met studie. Beiden zijn even belangrijk om tantra in je leven te kunnen intergreren.

Wordt de lingam ook meegenomen?

Alles wordt aangeraakt tenzij je vooraf aangeeft dat ik iets niet aan mag raken. Tijdens het intake gesprek stel ik je die vragen expliciet zodat ik een echt ‘JA’ van je krijg en we geen van beiden voor een verrassing komen te staan.