Maria Aarts

Mijn geboortenaam is Maria Aarts. Ik ben geregistreerd massagetherapeut via beroepsvereniging FAGT en aangemerkt als erkend registertherapeut RBCZ®. Dit houdt in dat rekeningen met therapeutische behandeling zijn te declareren bij de zorgverzekeraar.
In 2000 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantrische massages en heb me er sindsdien verder in bekwaamd. Professionaliteit staat voorop. Daarom blijf ik investeren in opleiding en eigen ontwikkeling…. iets wat nooit stopt.
Een greep van wat ik zoal gedaan heb en nog steeds doe:

Regelmatig hoor ik:
“Jij doet net alsof het altijd goed met je gaat.”

Dat is natuurlijk niet zo. Elk mens heeft zijn/haar eigen shit te verwerken. Er gebeuren dingen in ieders leven die niet leuk zijn. Hoe vervelend iets ook is, ik zie altijd wel die zon in de verte… Ik heb geleerd (ja, het valt te leren) mijn zegeningen te tellen. Daar moet ik natuurlijk wel voor werken. Simpel achterover leunen en denken dat alles vrolijk voorbij fluit in het leven is geen optie.

Actief vriendschappen onderhouden, mediteren, open staan voor anderen, onbaatzuchtig iets doen voor een ander, dagelijks mijn dankbaarheid voor mijn bestaan uitspreken, net als dagelijks mijn kernwaarden Liefde, Aandacht en Respect uitspreken. Dit zijn enkele voorbeelden die me helpen om de ‘Liefde in mij’ daadwerkelijk te voelen stromen waardoor ik tegenslagen makkelijker verwerk dan in de tijd dat ik nog nooit van tantra had gehoord. Toen kon ik nog blijven hangen in onmacht en verdriet.
Het is alsof ik door een andere bril het leven ben gaan bezien en de regie zelf in handen heb door ‘mijn tantrische levenswijze’.

Hoe wil jij dat ik je lief heb zodat jij je geliefd voelt door mij ?

Meer lezen over Maria
Mijn tantrische levenswijze bevorderde mijn groeiproces. In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke sterkte. Tantra leert me om problemen en obstakels niet uit de weg te gaan, maar verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven. Tantra heeft voor mij ook veel te maken met leven zonder oordeel en het durven tonen van je raakbaarheid.
Stel ik probeer yoga te beschrijven. “Je buigt voorover en raakt je tenen aan. Dan ga je met je buik plat op de grond liggen, buig je je rug en trek vervolgens je benen omhoog…….”
Of ik probeer je meditatie uit te leggen. “Je gaat zitten, sluit je ogen, en concentreert 15 minuten lang op je ademhaling”
Alles wat ik beschrijf is waar, maar alle beschrijvingen missen het punt waar het om draait.
Je kunt niet begrijpen wat een tantra massage met je doet alleen maar door er over te lezen. Je dient het te ondergaan, te voelen, te beleven……….

Persoonlijke note:
Ik kan wel zeggen wat de reacties van anderen zijn, maar die kunt u ook zelf lezen in het gastenboek. Eerlijker is het om mijn eigen ervaring met u te delen. Na mijn eerste tantra massage was ik twee maanden van slag. Ik kon alleen maar denken ‘Hier wil ik meer van weten, dit wil ik vaker ervaren’. Sinds die dag, die ervaring, heb ik me voor 100% in tantra verdiept. Voor mij was het een omslagpunt in mijn leven.

‘De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen……’
(Nelson Mandela)