Welkom
Tarieven
Massage
Massagetherapie
Intimiteitscoaching
Knuffelsessies
Interessante links
Testimonials
Aanraken met Respect
Workshops
Foreign visitors
Geschiedenis massage


Wat leuk dat u TantraDenBosch bezoekt
Wees jezelf, er zijn genoeg anderen

Tantra is een spirituele wetenschap die je leert om in het moment te zijn. Je geest stil en open, zodat je de stem van je hart kunt horen.

AGENDA:

Zaterdag 10 november 2018: het vijftiende

tantra festival in Djoj, Rotterdam. 11.30-23.30

Thema Tantra festival: Tantra, het grote geheim van de liefde

19.00 uur: Kashmirische massage

Kashmirische tantra massage, wat is dat eigenlijk?
De meningen zijn verdeeld. Voor sommigen is het een sensuele massage, omgeven met meditatie, buddha-beeldjes, wierook en harpmuziek. Anderen vinden dat massage helemaal niet thuishoort in de mystieke traditie die Tantra heet. Ik schaar me onder de eerste groep.
 
"Ik ben van mening dat de intentie van zowel de gever als de ontvanger een belangrijke factor is. Een tantra-massage is geen kunstje zoals het losmaken van een knoop in de nekspier. Mijn intentie kan zijn de ander los te laten komen van de werkelijkheid, ergens voorbij Pluto te zweven, zoals dat bij mij gebeurt als ik een tantra-massage ontvang. Of die ander dat eveneens zo ervaren kan/zal is nog maar de vraag. Leuk om eens over te filosoferen. Tantra is sowieso een spirituele beleving, dus geldt dat voor mij tijdens de massage net zo.”
 
Na een korte uitleg zal ik verschillende houdingen en technieken laten zien. Na het (oefenen in het) kiezen van een partner ga je zelf aan de slag. Gedurende de massage-uitwisseling kun je ervaren hoe het voor jou voelt in je positie als gever en ontvanger.
 
Naaktheid: Om de workshop voor iedereen toegankelijk te houden mag er in afstemming wat bovenkleding uit en blijft de onderkleding aan.
 
21.15 uur: Tantrisch aanraken 
 
In deze workshop gaan we dieper in op het thema van dit 15e tantra festival 'Tantra, het grote geheim van de liefde' met als hoofdvraag 'Draag jij bij aan liefde?'
 
We zullen in deze workshop uitgebreid aandacht besteden aan de volgende thema's:
Wat is tantrisch aanraken?
Wanneer ben je in afstemming met de ander?
Hoe bekwaam ben jij in het ontvangen van een aanraking?
Voelt het bij iedereen verschillend?
Wanneer voelt het fijn en wanneer niet?
Wat past bij mij en ben ik in staat mijn grenzen duidelijk aan te geven?
 
Om antwoorden op deze vragen te kunnen krijgen gaan experimenteren in de veilige workshopruimte middels enkele tantrische oefeningen. 
 
Naaktheid: Je kunt kiezen voor naaktheid in deze workshop 


 

De leer-intentie van alle workshops is 'Verbinden'.... met jezelf en/of je omgeving

Feiten:
1 Oxytocine versterkt altruïsme en binding.
2 Oxytocine wordt aangemaakt bij positief onderling contact, zoals aankijken, aanraken, knuffelen en vrijen. 
3 Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen, verbondenheid, vriendschap en verliefdheid.
4 Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust. Angst wordt makkelijker onderdrukt.

Voor het verkrijgen van een sterk gevoel van ‘binding’ (in relaties) is het goed bovenstaande feiten te weten. Daarom gebeurt er tijdens contact-oefeningen in de tantra zo veel met de deelnemers. Het gevoel van ‘ik vind je super’ is sneller op te roepen zonder dat de deelnemers zich daarvan bewust zijn. Er wordt in workshops onbewust gewerkt aan het boosten van de oxytocinelevels. Daarom lijkt na een workshop iedereen ineens aardiger, leuker en liefdevoller dan bij aanvang.

Andersom werkt het (helaas) ook. Als je minder aandacht geeft aan je geliefde zullen de oxytocine gehaltes laag blijven met als gevolg een gevoel van verwijdering. Bij verwijdering is er minder behoefte tot aanraken en het geven van aandacht….. wat een sterker gevoel van verwijdering tot gevolg heeft …. dus nog minder aanraken……… minder oxytocine…. 
Een neergaande spiraal

Bewustwording is de stap naar verandering

Eerdere onderwerpen workshops:

"De Kunst van het Liefhebben"

"Tantra voor beginners"

"Sensuele tantradag voor gevorderden"

"Zintuigenreis & Meerhanden massage"

"Mindfulness"

"Meditatiedans"

"Tantra massage, wat is dat"

"A Taste of Tantra" in de buurt van Fao, Portugal

 

TantraDenBosch
tantradenbosch@live.nl
UA-46871165-1